Expoziția conceptelor de amenajare este punctul central al evenimentului, constând în patru încăperi construite și amenajate cu atenție la scară reală. Aceste spații, inspirate din tematici de design bine definite, creează o conexiune între brandurile expozante și designeri.

Peste 260 de designeri au acceptat provocarea noastră de a crea un concept de design interior care va fi implementat la Deco Days 2024.

Le mulțumim tuturor pentru implicare, creativitate și timpul acordat!

Juriul, compus din Mihai Caraghiaur, Vlad Mureșan, Roxana Duma, Cosmin Todor, Patricia Opincariu și echipa Mendola Fabrics, a selectat proiectele câștigătoare pe baza următoarelor criterii:

  • Originalitate și creativitate
  • Funcționalitate și ergonomie
  • Estetică și armonie vizuală
  • Respectarea temei

Împreună, am ales câștigătorii concursului nostru dedicat designerilor de interior:

1st Place

Curves of Light – Concept – Nemeș Oana

Context: Conceptul spațiului reprezintă o explorare a designului minimalist, unde formele fluide șijocul luminii creează o atmosferă de dinamism și creativitate. Această abordare subliniază ideea de mișcare și energie, invitând utilizatorii să interacționeze cu spațiul într-un mod liber și neconvențional.

Sursa de inspirație pentru acest concept provine din arta abstractă și din ideea de haos controlat. Liniile și formele aparent neglijente ale furtunurilor LED evocă lucrările artiștilor abstracți care explorează ideea de ordine în dezordine. Spațiul devine astfel o pânză tridimensională pe care lumina și umbra joacă un rol esențial, creând un peisaj vizual complex.

2nd Prize

Alexoiu Gabriel

Context: Simbolul păsării este prezent în arta vizuală japoneză datorită simbolismului, atractivității vizuale și a conexiunii profunde cu natura și temele spirituale.

Propunerea este gândită ca o zonă de refugiu, în propriul cuib uman.

Această stare este obținută prin utilizarea materialelor calde la atingere precum lemnul și textilele, dar si prin liniile sinuoase ale mobilierului selectat.

Alegerile privind obiectele de iluminat vizează obținerea unei atmosfere calde prin utilizarea mai multor surse de lumină complementare. Maniera de ancorare în stilul Japandi s-a conturat prin imaginea Pietrarului sur. Unele păsări, precum Pietrarul sur,își creează cuibul folosindu-se de cadrul natural ca bază, de concavități mici în stânci înalte.

Fundalul designului propus reprezintă „stânca” Pietrarului, sugerată prin concavitatea ansamblului, formată prin suprapunerea drapajelor la racordul peretelui cu zona plafonului.

3rd Prize

Semn 21- 70s Revival

Într-o lume a producției de masă, #unicitatea devine cheia pentru a explora limitele imaginației. Amenajarea propusă vine cu ideea de a redefini relațiile dintre obiect și utilizator, prin conturarea unui spațiu generator de perspective și experiențe inedite.

Special Prize

Filip Pista

Descriere concept:

Încăperea de uz dual living-dining propusă pentru eveniment aduce în prim-plan elemente retro ale anilor ‘70 într-un cadru balansat cu note minimaliste subtile.

Cele două zone pun accent pe importanța conversației și a conexiunilor interumane și oferă fluiditate spațiului prin expresivitatea cromatică. Paleta de culori gurmande, saturate, precum salmon pink, marigold și mahogany oferă un aspect jucăuș și energic al spațiului. Prin juxtapunerea diferitelor tipuri de pattern dominante am obținut un mediu dinamic care celebrează vitalitatea. Elementele de influență minimalistă sunt reprezentate de corpurile de iluminare care conturează o atmosferă ambientală, caldă, un cadru ideal conectivității. Piesele de mobilier redau ideea de confort prin expunerea culorilor simple și a formelor bine definite, clasice, care invită privitorul într-un loc familiar, însă îndrăzneț.

Special Prize Outdoor

Conic Design Studio

Anii 70 se remarcă prin creșterea interesului asupra grădinilor interioare luxuriante, plantele de apartament creând o atmosferă asemănătoare junglei. Această tendință se extinde și la spațiile exterioare, cu balcoane și terase pline de verdeață, estompând limitele dintre interior și exterior.

Din punct de vedere stilistic, propunerea deține elemente și principii ce se pot încadra în 70’S Revival:

Paletă de culori domoală, nuanțe pământii:

ocruri calde, oranjuri și verzuri.

Mobilier texturat: materiale precum ratanul devin elemente accent în propunerea de design.

Mix eclectic: combinarea mai multor stiluri din perioada anilor 70 precum bohemian și mid-century modern.